Chili con edgy

Chili con Edgy Veggie


1 bøtte/ pose Edgy Veggie, grovvalset (den orange)

3 dl vand + 1 bouillonterning

2 spsk stærk kaffe

1 spsk balsamico vineddike

1 spsk mørk sojasauce

Chiliflager efter smag


Kog vandet med bouillonterningen, tilsæt kaffe,balsamico vineddike, mørk soja og chiliflager. Lad et stå nogle minutter og køle af.


Hæld bouillon- blandingen over Edgy Veggie bidderne og lad det trække ca. 20 min.


2 løg

2-3 fed hvidløg

7 dl vand3 dl rødvin

1 dåse hakkede tomater

2 spsk tomatpuré

spsk spidskommen

2 kanelstænger

1 spsk timian

½ squash i tern

1 bundt broccoli

1 dåse sorte bønner

1 dåse hvide borlottibønner

2 tsk sukkersalt og peber

1 spsk vineddike

Olivenolie


Svits løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt kanel-stænger, spidskommen og timian og lad det stege med i 1-2 min. Tilsæt den udblødte Edgy Veggie og evt overskydende bouillon. Lad det stege ved middelhøj varme i nogle minutter. Hæld vand, rødvin, sukker, tomater og tomatpuré ved og lad det koge under låg i 20 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt bønner, broccoli og squash. Lad det koge i nogle min. Jævn evt. med Maizena til ønsket konsistens. Smag til med vineddike.


Serveres med salat, godt brød og græsk yoghurt.